Kdo-je-MarkoGersak

Marko Geršak

Kot mednarodni strokovnjak deluje v vlogi mentorja,  predavatelja, demonstratorja in promotorja FIT načina življenja. Študiral je na kineziološki fakulteti v Zagrebu in je eden pionirjev slovenskega osebnega trenerstva in sodobnih kinezioloških pristopov pri nas. Je ustanovitelj največje slovenske strokovne fitnes organizacije blagovne znamke BODIFIT in koordinator več kot 80 strokovnih sodelavcev na področju rekreacije, športa in medicine. Je mednarodno priznan fitnes strokovnjak. Deloval je v Angliji, Nemčiji, Braziliji, Rusiji, Ukrajini, Koreji, Tajvanu in ZDA v večjih fitnes korporacijah na svetu in prenašal znanje v Slovenijo. V začetku 20. stoletja je začel z integracijo aktualnih fitnes in kinezioloških trendov iz sveta v Slovenijo.

V zadnjih 25 letih se je srečal in specializiral za individualne pristope rekreativcev kot tudi profesionalnih športnikov (Ilka Štuhec, Markos Tavareš, Luka Mezgec, Luka Žvižej in drugi) ter v zadnjem času zaradi povpraševanja tudi z veliko znanimi Slovenci, ki niso iz sveta športa in si zgolj želijo telesne preobrazbe oz. bolj zdravega način življenja na najvišjem strokovnem nivoju.

Ze več kot 20 let sodeluje pri izpopolnjevanju in mentoriranju mlajših trenerjev z najvišjimi standardi na področju fitnesa, skupinskih vadb, joge in pilatesa. S svojimi varovanci je osvojil nekaj najbolj prestižnih naslovov na tekmovanjih in natečajih tako evropskega kot tudi svetovnega nivoja.

V več kot 20 letih delovanja na področju fitnesa je razširil skupnost sledilcev in fitnes navdušencev na več tisoč pripadnih rekreativcev, ki redno skrbijo za svoj FIT način življenja. Svoj pristop do treningov, gibanja, prehrane, filozofije življenja prenaša na vse strokovne sodelavce znotraj BODIFIT Akademije, na tisoče vadečih na vseh BODIFIT centrih po Sloveniji in tudi na vse udeležence mednarodnih kongresov po svetu, ki se jih redno udeležuje oz. kamor ga redno vabijo. Povabljen je bil na že več kot 30 svetovnih kongresov na temo fitnesa, gibanja, vadbe in filozofije zdravega načina življenja.

Gibanje je moj način življenja. Navdihuje me.  Rad imam razgiban ritem življenja, odkrivanje novega, preizkušanje neznanega, neraziskanega. Morda sta me prav ta želja po biti nenehno v gibanju in pustolovski duh ponesla na fitnes polje. In od takrat je fitnes v meni. Leto 1990. Zdi se tako daleč, pa vendar čuti tako blizu, ker še zmeraj gradim, ustvarjam, izboljšujem in sledim – istemu poslanstvu. Takrat me je nemirni duh gnal, da sem sprva nepoznano in neopazno fitnes sceno poskušal uveljaviti v domačem okolju.

Temeljni mejnik moje zgodbe oz. potrditev predhodnega 10-letega trdega dela, garanja in sledenja svoji viziji predstavlja leto 2000.

PRIČETEK VELIKE BODIFIT ZGODBE!

Njegova skrivnost?

Verjame v uspeh ob vztrajnem, doslednem in predanem delu in verjame, da vsak zmeraj žanje to, kar posadi. Življenjski moto, ki ga navdihuje že vsa ta leta:
” Sanjaj, kar bi rad sanjal; pojdi tja, kamor si želiš; bodi, kar želiš biti, saj imaš samo eno življenje in samo eno priložnost, da storiš vse, kar si želiš storiti. “