Kdo-je-MarkoGersak

Marko Geršak

Kot mednarodni strokovnjak delujem v vlogi mentorja, predavatelja, demonstratorja in promotorja FIT načina življenja. Moj študijski potek na kineziološki fakulteti v Zagrebu je utiral pot moji vlogi kot enemu od pionirjev slovenskega osebnega trenerstva in sodobnih kinezioloških pristopov. Sem ustanovitelj največje slovenske strokovne fitnes organizacije, blagovne znamke BODIFIT, in koordinator več kot 80 strokovnih sodelavcev na področju rekreacije, športa in medicine. Moje delo kot mednarodno priznanega fitnes strokovnjaka me je popeljalo v Anglijo, Nemčijo, Brazilijo, Rusijo, Ukrajino, Korejo, Tajvan in ZDA, kjer sem v večjih fitnes korporacijah na svetu delil in pridobival znanje, ki sem ga nato prenašal nazaj v Slovenijo. V 90. letih sem začel z integracijo aktualnih fitnes in kinezioloških trendov iz sveta v domače okolje.

V zadnjih 25 letih sem se specializiral za individualne pristope tako za rekreativce kot profesionalne športnike, med njimi Ilko Štuhec, Markosa Tavareša, Luko Mezgeca, Luko Žvižeja in druge. Zaradi naraščajočega povpraševanja sem v zadnjem času delal tudi z mnogimi znanimi Slovenci, ki niso iz sveta športa, a si želijo telesne preobrazbe ali bolj zdravega načina življenja na najvišjem strokovnem nivoju.

Ze več kot 20 let sodelujem pri izpopolnjevanju in mentoriranju mlajših trenerjev, postavljajoč najvišje standarde na področju fitnesa, skupinskih vadb, joge in pilatesa. Skupaj s svojimi varovanci smo osvojili nekaj najbolj prestižnih naslovov na tekmovanjih in natečajih evropskega in svetovnega nivoja.

V več kot 20 letih delovanja na področju fitnesa je razširil skupnost sledilcev in fitnes navdušencev na več tisoč pripadnih rekreativcev, ki redno skrbijo za svoj FIT način življenja. Svoj pristop do treningov, gibanja, prehrane, filozofije življenja prenaša na vse strokovne sodelavce znotraj BODIFIT Akademije, na tisoče vadečih na vseh BODIFIT centrih po Sloveniji in tudi na vse udeležence mednarodnih kongresov po svetu, ki se jih redno udeležuje oz. kamor ga redno vabijo. Povabljen je bil na že več kot 30 svetovnih kongresov na temo fitnesa, gibanja, vadbe in filozofije zdravega načina življenja.

Gibanje je moj način življenja. Navdihuje me.  Rad imam razgiban ritem življenja, odkrivanje novega, preizkušanje neznanega, neraziskanega. Morda sta me prav ta želja po biti nenehno v gibanju in pustolovski duh ponesla na fitnes polje. In od takrat je fitnes v meni. Leto 1990. Zdi se tako daleč, pa vendar čuti tako blizu, ker še zmeraj gradim, ustvarjam, izboljšujem in sledim – istemu poslanstvu. Takrat me je nemirni duh gnal, da sem sprva nepoznano in neopazno fitnes sceno poskušal uveljaviti v domačem okolju.

Temeljni mejnik moje zgodbe oz. potrditev predhodnega 10-letega trdega dela, garanja in sledenja svoji viziji predstavlja leto 2000.

PRIČETEK VELIKE BODIFIT ZGODBE!

Moja skrivnost?

Verjamem v uspeh ob vztrajnem, doslednem in predanem delu in verjamem, da vsak zmeraj žanje to, kar posadi. Življenjski moto, ki me navdihuje že vsa ta leta:
” Sanjaj, kar bi rad sanjal; pojdi tja, kamor si želiš; bodi, kar želiš biti, saj imaš samo eno življenje in samo eno priložnost, da storiš vse, kar si želiš storiti. “